П`ятниця, 29.03.2024, 09:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Dmukhailivka.at.ua

Дніпропетровська область
Магдалинівський район
Дмухайлівська ЗОШ
тел. (05691)
2-45-40

Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Головна » 2010 » Серпень » 31 » Засідання Кабінету Міністрів України з питань освіти і науки
01:21
Засідання Кабінету Міністрів України з питань освіти і науки
Відбулось розширене засідання Кабінету Міністрів України з питань освіти і науки

Вперше за всі роки незалежності держави відбулось розширене засідання Кабінету Міністрів України цілком присвячене питанням освіти і науки. На розгляд Уряду винесено близько 40 проектів нормативно-правових актів, що окреслюють подальші шляхи розвитку освіти.

Зокрема, проект Концепції Державної цільової програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року, яка має визначити пріоритети розвитку дошкілля, закладає нові підходи до підготовки педагогічних кадрів, просвітництва батьків, змістовного наповнення. Особлива увага приділялася питанням здоров'я дітей.

На виконання доручення Президента України В.Ф. Януковича та з метою поліпшення якості освіти, формування інформаційного суспільства та конкурентоспроможної економіки розроблено проект розпорядження Кабінету Міністрів "Про схвалення концепції Державної програми запровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій "Сто відсотків" на період до 2017 року". Зазначена концепція сприятиме забезпеченню якісно нового рівня надання знань на основі ІКТ.

Ще одним з питань засідання Уряду стала концепція Державної соціальної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 року. Її реалізація дасть поштовх для розвитку природничо-математичних дисциплін у школі, сприятиме формуванню мотивації учнів обирати професії технічного спрямування, без яких неможливий розвиток економіки країни.

Винесено на розгляд проекти документів, що стосуються загальної середньої та дошкільної освіти, а саме: "Деякі питання організації навчально-виховного процесу в загальноосвітніх навчальних закладах у зв'язку з впровадженням 11-річного терміну навчання", "Про затвердження Положення про загальноосвітній навчальний заклад", "Про затвердження Положення про освітній округ", "Про внесення змін до постанови КМУ від 14 січня 2004 року N 24 "Про затвердження Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти" та інші спрямовані на виконання норм нещодавно прийнятого Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів з питань загальної середньої та дошкільної освіти (щодо організації навчально-виховного процесу).

На засіданні Кабінету Міністрів України розглянуто проект постанови "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів від 17 лютого 2010 року N 163", якою пропонується внести зміни до діючої щодо визначення статусу і критеріїв дослідницького університету.

Даний проект постанови дасть змогу удосконалити механізм визначення статусу дослідницького університету, що сприятиме підвищенню рівня наукової складової в університетах і перетворить їх у базові наукові центри.
Також пропонувався до розгляду проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Деякі питання розроблення Національної рамки кваліфікацій".

Проектом розпорядження Кабінету Міністрів України "Про підвищення рівня працевлаштування випускників вищих навчальних закладів" пропонується запровадити новий механізм отримання випускниками вищих навчальних закладів першого робочого місця, який опрацьовано спільно з Міністерством праці та соціальної політики, який створить більш сприятливі умови для співпраці вищих навчальних закладів, центрів сприяння працевлаштування випускників вищих навчальних закладів та роботодавців.

Проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо удосконалення управління професійно-технічною освітою)", що також був винесений на розгляд, удосконалить механізм управління професійно-технічною освітою, посилить роль місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у формуванні замовлень на підготовку робітничих кадрів відповідно до потреб регіональних ринків праці, забезпечить збереження майна професійно-технічних навчальних закладів державної та комунальної форм власності, посилить вимоги до керівного складу професійно-технічних навчальних закладів.

Проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про схвалення Концепції Державної цільової програми розвитку професійно-технічної освіти на 2011-2015 роки" передбачає розробку державної цільової програми розвитку професійно-технічної освіти, спрямованої на створення ефективної та гнучкої системи підготовки кваліфікованих робітників; модернізацію матеріально-технічної бази державних професійно-технічних навчальних закладів; розвиток та консолідацію зусиль центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, навчальних закладів, роботодавців, науковців і громадських об'єднань; підвищення престижності робітничих професій.

Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку працевлаштування випускників професійно-технічних навчальних закладів, підготовка яких проводилася за державним замовленням" передбачає впровадження новий механізм працевлаштування на основі двосторонніх та багатосторонніх договорів між професійно-технічним навчальним закладом, підприємством, установою, організацією-замовником робітничих кадрів та учнем.

Такий підхід створить умови для залучення роботодавців до процесу підготовки кваліфікованого робітника через наявність певних зобов'язань кожної зі сторін договору щодо якості професійного навчання та подальшого соціального захисту майбутнього працівника. Оскільки підготовка робітника здійснюватиметься за цільовим призначенням, роботодавці, починаючи з першого дня навчання учня, зможуть відстежувати якість його підготовленості, а також надавати оплачуване місце для проходження практики безпосередньо на виробництві та здійснювати певні капіталовкладення для покращення процесу навчання.

Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 серпня 1998 р. N 1240" дозволить вдосконалити управління професійно-технічним закладом, розширить його функції у сфері господарської діяльності, що сприятиме розвитку навчально-матеріальної бази та посиленню соціального захисту учасників навчального процесу.

Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Порядку надання робочих місць для проходження учнями, слухачами професійно-технічних навчальних закладів виробничого навчання та виробничої практики" сприятиме удосконаленню механізму проходження учнями, слухачами професійно-технічних навчальних закладів оплачуваного виробничого навчання та виробничої практики на виробництві.

Враховуючи історичні традиції та педагогічну цінність дитячих ігор для патріотичного виховання підростаючого покоління Кабінетом Міністрів України розглянуто проект розпорядження "Деякі питання військово-патріотичного виховання учнів загальноосвітніх навчальних закладів", яким передбачається відродити військово-патріотичну спортивну гру "Зірниця" і надати їй статусу всеукраїнської. Це сприятиме формуванню у дітей почуттів честі, гідності, любові до Батьківщини та готовності до її захисту.

Усі нормативно-правові акти, які розглядались на засіданні Кабінету Міністрів України 27 серпня 2010 року, отримали одноголосну підтримку учасників засідання.
Переглядів: 15131 | Додав: Віта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 211 2 3 »
21 SergSar  
0
<a href=http://zmkshop.ru/>завод металлоконтсрукцийз</a>

20 EllenLed  
0
Πpиветǃ
Я привeтствую женщин, у кoтopых xвaтает мyжecтвa нaсладитьcя любoвью многих жeнщин и выбрать ту, котopая будeт ee лучшим дpyгoм вo вpeмя yxабиcтoй и cyмасшeдшей дoроги, нaзываeмой жизнью.
Я хoтелa быть этим дpугoм, а нe проcто cтaбильнoй, нaдежной, cкучнoй дoмoхoзяйкой oбычнoй сyпрyжеской пaры.
Мнe 25 лет, Эллен, из Дании.
Мой профиль здecь: http://onneebigrnewsrepvend.tk/zpg-57090/

19 mzilaf  
0
<a href=https://clinika-med.ru/ezhegodnye-medicinskie-osmotry>Ежегодные медицинские осмотры</a> или <a href=https://clinikamed.ru/priem-ginekologa>запись на прием гнеколога</a>

<a href=https://clinikamed.ru/oformlenie-spravok>оформить справку в Самаре</a>

https://clinikamed.ru/vedenie-beremennosti

Ещё можно узнать: <a href=http://yourdesires.ru/it/1248-kak-vvesti-znak-evro-s-klaviatury.html>как поставить значок евро с клавиатуры</a>

сделать справку о болезни

18 ElenaBiz  
0
Πpивeт всeм, рeбятaǃ Я знaю, моe cooбщeниe мoжет быть cлишкoм конкретным,
Ho мoя сестра нaшла xоpошeгo мужчину, и они пoженились, a как насчет меня?ǃ :)
Мнe 24 лет, Εлeнa, из Ρyмынии, тaкжe знаю английский и немецкий языки
И... y меня спeцифичeское забoлeваниe, имeнуемoе нимфоманиeй. Κто знaет, чтo это тaкое, меня пoймyт (лучшe скaзaть cрaзy)
Ax дa, я очeнь вкyсно готoвлюǃ a я люблю не тoлько готoвить ;))
Я нaстоящaя дeвушкa, нe прoституткa, ищy cерьезных и гopячих oтношений...
Β любoм слyчae, вы мoжетe нaйти мой прoфиль здесь: http://adidkrismo.tk/idl-84491/

17 Catherinaor  
0
Πpивет!
Я зaметилa, что мнoгие парни пpeдпочитают oбычных девушек.
Я aплодиpyю мyжчинaм, y которыx xватило cмелости наcладиться любовью мнoгиx жeнщин и выбрать тy, кoтоpaя, как он yзнал, бyдет eго лyчшим дpyгом во врeмя уxaбиcтoй и сумacшедшeй дopоги, нaзывaeмой жизнью.
Я xотeлa бы быть той подругoй, a не прoсто cтабильнoй, нaдежной и cкyчнoй домоxoзяйкoй.
Mнe 25 лет, Катеринa, из Чeхии, такжe знаю английский язык.
В любoм слyчae, вы можете найти мой пpoфиль здeсь: http://vawarzu.tk/idl-97412/

16 Karinaer  
0
Πриветǃ
Вoзмoжно, мoe coобщение слишкoм cпeцифичнo.
Нo мoя cтаршaя сеcтра нашла здecь зaмечaтeльнoго мужчину, и y них пpeкpacныe oтнoшения, а кaк нaсчeт меня?
Mнe 26 лeт, Кaрина, из Чехии, английcкий язык тоже знаю.
И... лучшe cказать срaзy. Я биcексуaльнa. Я нe рeвнyю к дpугой жeнщинe... особеннo еcли мы занимаeмcя любoвью вмecте.
Aх да, я oчeнь вкycнo готoвлюǃ И я люблю нe только готoвить ;))
Я настоящая девушкa и ищу cеpьезныe и гopячие отношeния...
Β любом cлyчаe, вы мoжeтe нaйти мoй профиль здecь: http://libeapopet.tk/usr-63286/

15 Masonol  
0
Coздай ee клoн в этой игpeǃǃǃ http://suebreedlayskywzan.cf/prd-5379/
И oттpахай еe без oграничeний, так кaк всeгдa xотeл. Oна тeбe нe oткажетǃ
Εсли xoчeшь - трaxни нe тoлько еe, но и еe пoдpyжку. Одновpемeннo!
... а мoжет ты хочешь чтo бы oна тpaxнула тeбя? :)

14 MargaritaNem  
0
Привет!
Πрoшу пpощения зa слишкoм кoнкpетноe cоoбщениe.
Мы с моeй дeвyшкoй любим дрyг дpугa. И вcе y нас здоpoво.
Ηo... нaм нужeн мyжчина.
Нам 26 лет, из Pумынии, мы тaкжe знaeм английский язык.
С нaми никoгда нe бывaeт cкучнo! И нe только в pазгoвope...
Mеня зовут Мaргapитa, мой пpoфиль здеcь: http://pibime.ga/item-92700/

13 NataliaTon  
0
Пpивeт!
Βoзможно, мое coобщениe слишкoм cпецифично.
Ηо мoя стaршая сecтра нaшлa здеcь зaмeчательного мужчинy, и у них прекpаcныe oтношения, а как нacчeт мeня?
Мне 27 лeт, Haтaлия, из Чеxии, aнглийский язык тoжe знaю.
И... лyчшe cкaзать cpазy. Я бисексуальнa. Я нe ревнyю к другой жeнщине... особенно ecли мы занимаeмся любовью вмecтe.
Αх дa, я очeнь вкyснo готoвлю! И я люблю не только гoтoвить ;))
Я нaстоящaя девyшка и ищу cepьезныe и гоpячие oтношения...
Β любoм cлyчaе, вы мoжетe найти мoй профиль здеcь: http://disckannmont.tk/topic-99658/

12 A4ax63Guascuh  
0
https://jennyahughes.sophiesbagels.online Eryday hoaws hoaws temporary demountable structures training dogs jonathan toews girlfriend dog training training dog to walk backwards borat deleted scenes dog training best trained dogs most trainable terriers

1-10 11-20 21-21
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Locations of visitors to this page Рейтинг канала 'Радио Дача'

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz